Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Zorgverzekering; Doorverwijzing door huisarts kan u veel geld kosten

Zorgverzekering; Doorverwijzing door huisarts kan u veel geld kosten


Behandelingen door de huisarts gaan niet ten koste van uw eigen risico. Die van een specialist / ziekenhuis wel. Een eenvoudige behandeling door een specialist kan u dus heel veel geld kosten.

Hiervan maakt de vergelijkingssite Independer melding. Tip: Vergelijk uw zorgverzekering via Independer met andere zorgverzekeringen en bespaar veel geld.

Simpele behandelingen kan de huisarts vaak zelf

De ene huisarts is de andere niet. Sommige huisartsen voeren eenvoudige ingrepen als het plaatsen van een spiraaltje of het behandelen van een verstopte talgklier zelf uit, andere huisartsen verwijzen mensen met deze klachten door een een ziekenhuis of andere specialist. Voor u kan dit laatste grote financiële gevolgen hebben. Als u uw eigen risico van dat jaar nog niet hebt opgebruikt vallen de kosten dan namelijk onder  uw eigen risico. Dit de huisarts de behandeling, dan kost het u niets, doet een specialist dit, dan moet u zelf betalen.

Veel extra kosten door onnodig doorverwijzen

Vooral als de verzekerde naast het verplichte eigen risico (385 euro) ook nog een vrijwillig eigen risico heeft kan dit veel overbodige kosten met zich meebrengen. Volgens Independer kosten dit soort doorverwijzingen van onwetende patiënten hen jaarlijks miljoenen euro's.

Laat u dus niet te snel doorverwijzen. Het kan u veel geld schelen als u naar een andere huisarts gaat die de behandeling wel zelf uitvoert.


Onderwerp:
De huisarts / huisdokter valt niet onder het eigen risico. Een externe arts / dokter waarheen doorverwezen wordt meestal wel.  Dit is iets om rekening mee te houden. Een doorverwijzing kan u geld kosten die u bespaart als een huisarts deze zelf uitvoert. Op Zorgverzekeringsinformatie.nl vind u alle informatie en tips betreffende zorgverzekeringen.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :