Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Budget zorgverzekering 2022. Verstandig of niet?

Budget zorgverzekering 2022. Verstandig of niet?


En weer zijn dit jaar de zorgverzekeringen duurder geworden. Voor een beetje zorgverzekering ben je in 2022 al snel tegen de 130 euro kwijt voor alleen al de basisverzekering. Toch kan het veel goedkoper, zelfs onder de 105 euro. Maar is dat verstandig?

Kijk bij de prijzen zorgverzekeringen 2022 voor de allergoedkoopste zorgverzekeringen. Dit zijn goede verzekeringen als u het jaar zonder dokter doorkomt. U betaalt dan de laagst mogelijke prijs voor uw verplichte zorgverzekering.

Vooral jonge mensen maken vaak gebruik van dit soort budget zorgverzekeringen. Ze hebben weinig geld te besteden en maken zelden gebruik van de zorg. En als ze dan eens zorgkosten hebben, dan is het goedkoper deze zelf te betalen dan zich (extra) duur te verzekeren. Voor deze mensen is de verplichte basis zorgverzekering een noodzakelijk kwaad waarvoor ze de kosten tot een minimum willen beperken.

Een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering 2022

Natuurlijk zijn er veel verschillen tussen een zorgverzekering van iets meer dan 100 euro en één van boven de 120 euro.

Het is zelfs mogelijk een zorgverzekering 2022 onder de 90 euro per maand af te sluiten als u kiest voor een maximaal vrijwillig eigen risico.

Hoe ziet zo'n extra goedkope budget zorgverzekering er uit?
  • Eventueel een maximaal eigen risico (van 885 euro waarvan 500 vrijwillig) als u echt zo min mogelijk wilt betalen.
  • Een zeer beperkte keuze van ziekenhuizen, specialisten en andere zorgverleners.
  • Niet spoedeisende medicijnen (herhaal recepten) mogen alleen besteld worden bij gecontracteerde online apotheken.
  • Door de premie voor een heel jaar in één keer te betalen krijgt u korting (circa 25 euro per jaar).

Het eigen risico

Het grootste nadeel zit hem in het hoge eigen risico. U kan duur uit zijn als u (fors) meer dan 385 euro zorgkosten maakt (het verplichte eigen risico). Daarentegen kan u ook een paar honderd euro aan premie besparen. Daarvan kan u aardig wat onverwachte kosten betalen.

Weinig keuze uit zorgverleners

Een ander groot nadeel van een budget zorgverzekering is het aantal gecontracteerde zorgverleners. Bij de meeste zorgverzekeringen (natura verzekeringen) krijgt u alleen de rekeningen bij gecontracteerde zorgverleners voor 100% vergoed. Dat is normaal en bij de meeste natura verzekeringen zijn er heel veel ziekenhuizen, artsen en andere zorgverleners gecontracteerd.

Bij de budget zorgverzekering ligt dat anders. Om de premie laag te houden mag er alleen gebruik worden gemaakt van een heel beperkt aantal zorgverleners. En ook is de vergoeding als u dan toch naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat meestal een stuk lager dan bij een natura zorgverzekering, soms maar 65 procent!

Tip: Wilt u een goede keuze maken bij het kiezen van een zorgverzekering. Gebruik dan één van de betrouwbare vergelijkingsites zorgverzekeringen 2022. Hier kunt u uw wensen en eisen opgeven en binnen enkele minuten weet u welke zorgverzekering 2022 voor u de beste en/of goedkoopste is.


Samenvatting:
Zorgverzekeringen heb je in diverse soorten waarbij de budget zorgverzekering de goedkoopste zorgverzekering is. Vooral als u ook nog eens kiest voor een maximaal eigen risico. Hou er wel rekening mee dat u met een basis zorgverzekering niet in ieder ziekenhuis, dokter of andere zorgverlener terecht kan, waar dat met een standaard basisverzekering wel kan. Doe hierboven een vergelijk zorgverzekeringen 2022 om te zien of een budget zorgverzekering voor u geschikt is.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :