Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Budget zorgverzekering. Verstandig of niet?

Budget zorgverzekering. Verstandig of niet?


En weer zijn dit jaar de zorgverzekeringen duurder geworden. Voor een beetje zorgverzekering ben je in 2018 al snel meer dan 110 euro kwijt. Toch kan het veel goedkoper, zelfs onder de 80 euro. Maar is dat verstandig?

Kijk bij de prijzen zorgverzekeringen 2018 voor de allergoedkoopste zorgverzekeringen. Dit zijn goede verzekeringen als u het jaar zonder dokter doorkomt. U betaalt dan de laagst mogelijke prijs voor uw verplichte zorgverzekering.

Vooral jonge mensen maken vaak gebruik van dit soort budget zorgverzekeringen. Ze hebben weinig geld te besteden en maken zelden gebruik van de zorg. En als ze dan eens zorgkosten hebben, dan is het goedkoper deze zelf te betalen dan zich (extra) duur te verzekeren. Voor deze mensen is de verplichte basis zorgverzekering een noodzakelijk kwaad waarvoor ze de kosten tot een minimum willen beperken.

Een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering 2018

Natuurlijk zijn er veel verschillen tussen een zorgverzekering van 80 euro en één boven de 120 euro.

Hoe ziet zo'n extra goedkope budget zorgverzekering er uit?
  • Een maximaal eigen risico van 885 euro waarvan 500 vrijwillig.
  • Een beperkte keuze van ziekenhuizen, specialisten en andere zorgverleners.
  • Niet spoedeisende medicijnen (herhaal recepten) mogen alleen besteld worden bij gecontracteerde online apotheken.
  • Door de premie voor een heel jaar in één keer te betalen krijgt u korting (circa 24 euro per jaar).

Het eigen risico

Het grootste nadeel zit hem in het hoge eigen risico. U kan duur uit zijn als u (fors) meer dan 385 euro zorgkosten maakt (het verplichte eigen risico). Daarentegen kan u ook een paar honderd euro aan premie besparen. Daarvan kan u aardig wat onverwachte kosten betalen.

Tip: Wilt u een goede keuze maken bij het kiezen van een zorgverzekering. Gebruik dan één van de betrouwbare vergelijkingsites zorgverzekeringen 2018. Hier kunt u uw wensen en eisen opgeven en binnen enkele minuten weet u welke zorgverzekering 2018 voor u de beste en/of goedkoopste is.
Menu :