Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Zorgverzekering, misverstand: Een collectieve zorgverzekering is goedkoper

Zorgverzekering, misverstand: Een collectieve zorgverzekering is goedkoper


Veel mensen sluiten hun zorgverzekering via hun werkgever af met een collectieve korting en gaan er dan van uit dat ze een goedkope zorgverzekering hebben afgesloten. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Een collectiviteit via de werkgever zegt tegenwoordig weinig meer. Hier leggen we uit waarom.

Zorgverzekering via werkgever soms helemaal niet goedkoop

Ten eerste zijn het vaak de duurdere zorgverzekeraars die de collectieve korting geven. Na aftrek van de korting ben je nog niet goedkoper uit dan een (basis) zorgverzekering elders.

Veel betere manieren van collectieve korting

En ten tweede worden collectieve kortingen tegenwoordig te pas en te onpas gegeven, waardoor het weinig waarde meer heeft. Er zijn collectiviteiten waarvoor iedereen zich kan inschrijven en die een hoge korting geven. Tot wel 10% (zie United Consumers). En er zijn zelfs zorgverzekeraars die een flinke korting geven aan iedereen die zich via internet inschrijft. Aan nagenoeg iedereen dus. Eigenlijk houden deze hun premie dus kunstmatig hoog om een leuke korting te kunnen geven,

En als iedereen bijvoorbeeld 5% korting kan krijgen, en u 7% via uw werkgever, dan is die 7% korting in feite maar 2%.

Tip: Kijk bij de collectiviteiten zorgverzekering voor iedereen om te zien welke zorgverzekeraars iedereen een interessante korting geven en hoe hoog die korting is.

De ene zorgverzekeraar kiest er voor een zo laag mogelijke premie te hanteren en daar mee te adverteren, een andere zorgverzekeraar hanteert een hogere premie en maakt de blits door met kortingen te strooien. Het is maar waar de marketingafdeling voor kiest.

Tip: Skip the bullshit en doe gewoon een prijsvergelijk waarbij je kunt zien wat je onder de streep betaalt bij iedere zorgverzekering. Er zijn goede prijsvergelijkers zorgverzekeringen die je in een paar minuten zo'n overzicht kunnen geven gebaseerd op je persoonlijke situatie.

Zorgverzekering 2019

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2019 special voor alle tips en informatie.
Menu :