Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Zorgverzekering: Veel mensen te zwaar verzekerd

Zorgverzekering: Veel mensen te zwaar verzekerd


Veel mensen zijn bang zich slecht voor de zorg te verzekeren en sluiten daarom een veel te uitgebreide dure (aanvullende) zorgverzekering af.

Veel dekkingen die u niet gebruikt

Voor de peperdure aanvullende pakketten willen nogal eens veel te duur zijn. Dit zijn totaalpakketten die dekking bieden voor bijvoorbeeld tandarts, fysiotherapie, zwangerschap, alternatieve geneeswijzen en heel veel meer. De meeste mensen gebruiken echter maar een heel klein deel van al deze dekkingen. Met een aparte tandartsverzekering of aparte fysiotherapie verzekering zijn ze dan meestal veel goedkoper uit.  Maar hun zorgverzekeraar moet deze verzekeringen dan natuurlijk wel los aanbieden.

Vergelijk zorgverzekeringen en bespaar honderden euro's aan overbodige dekking

Daarom kan het enorm veel geld schelen om zorgverzekeringen te vergelijken. Dit kost maar heel weinig tijd maar kan heel veel geld schelen. Je geeft er op welke dekkingen je wenst (bijvoorbeeld tandarts, fysiotherapeut, orthodontist kinderen) en je krijgt een overzicht van de meest geschikte (en minst dure) zorgverzekeringen. Dit kan u honderden euro's per jaar schelen aan verzekeringspremies voor dekkingen die u toch niet gebruikt.

Vergoedingen vaak minder hoog dan u denkt

Hou er ook altijd rekening mee dat een zorgverzekering lang niet alles betaald. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u jaarlijks 350 euro betaald voor een tandartsverzekering waarbij u maximaal 600 euro kunt declareren. Het ene jaar zal u dan misschien meer premie betalen dan u vergoed krijgt. En het andere jaar alleen een paar tientjes meer uitgekeerd krijgt. Is deze tandartsverzekering dan wel zinvol? En wat te zeggen van een verzekering voor brillen en contactlenzen waarbij u maximaal maar 250 euro in drie jaar kunt declareren?

Vergelijk via de link hierboven uw zorgverzekering bij één van de betrouwbare vergelijkers en kies de voor u beste dekking.


Samenvatting:
Opgepast, verzeker u niet overbodig duur. Veel mensen hebben aanvullende zorgverzekeringen die veel meer kosten dan ze opleveren. Een tandartsverzekering kost u alleen maar geld als u alleen controles en af en toe een behandeling doet. En vergoedingen voor bijvoorbeeld brillen zijn vaak maar heel erg beperkt, evenals bijvoorbeeld het aantal behandelingen fysiotherapie. Met een goede vergelijking zorgverzekeringen kunt u heel snel en makkelijk een aanvullende zorgverzekering vinden die bij u behoefte aansluit. Of misschien komt uw wel tot de conclusie dat het goedkoper is om de rekeningen zelf te betalen.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :