Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Zorgverzekering 2022: Is overstappen verstandig?

Zorgverzekering 2022: Is overstappen verstandig?

Het zal u niet ontgaan zijn, en anders merkt u het de komende weken wel. De korte periode dat u van zorgverzekering kunt veranderen is weer ingegaan. Tot 1 januari 2022 kunt u uw huidige zorgverzekering opzeggen.

Doet u dat niet dan zit u weer een jaar vast aan uw huidige zorgverzekering.


Maar is het verstandig om van zorgverzekering te wisselen? Of is het veel gedoe dat niets oplevert?

Zorgverzekering 2022 vergelijken

Het is altijd verstandig om de zorgverzekering even onder de loep te nemen. De prijzen, maar ook de inhoud van de zorgverzekeringen, veranderen ieder jaar, en vaak niet op een positieve manier. Via één van de Productvergelijkers Zorgverzekeringen kunt u razendsnel nagaan hoe het met uw zorgverzekering 2021 staat ten opzichte van andere zorgverzekeringen.

Waarom wisselen van zorgverzekering?

Ieder jaar worden we vanaf half november weer bedolven onder de advertenties voor zorgverzekeringen. Deze stortvloed aan reclame wekt de indruk dat u uzelf wel heel veel tekort doet als u niet van zorgverzekering wisselt. Maar is dat ook zo?

Waarom zou u wisselen van zorgverzekering? Dat is alleen interessant als de premie noemenswaardig naar beneden gaat en/of als de dekking veel beter is.

Betere dekking zorgverzekering

De dekkingen voor de basisverzekering zijn overal vergelijkbaar. Deze zijn wettelijk bepaald. Daar hoeft u niet voor te wisselen van zorgverzekering. Wel moet u even opletten of u te maken hebt met een restitutiepolis (vrije keuze van zorgaanbieder) of een naturapolis. Bij de laatste betaalt de zorgverzekeraar direct de rekening van de zorgverlener, maar krijg je alleen 100% vergoed als de verzekeraar een contract heeft met de zorgverlener (anders 75%). Bij een restitutiepolis krijgt u alle basiszorg bij iedere zorgverlener 100% vergoed maar deze basisverzekeringen zijn gemiddeld duurder.

Verder is de dekking gelijk bij een basisverzekering. Anders is het als u ook aanvullende verzekeringen of een tandartsverzekering heeft. De inhoud daarvan wordt door de zorgverzekeraar bepaald, hierin kunnen veel verschillen zitten. Dit maakt het zorgverzekering vergelijken dus zeker waard.

Lagere zorgpremie

Maar de meeste mensen wisselen van zorgverzekering omdat er financieel voordeel te behalen is. Voor 2022 zijn de zorgpremies weer flink veranderd, en in bijna alle gevallen een stuk duurder geworden. 

Maar de prijsstijging is bij de ene zorgverzekeraar aanmerkelijk groter dan bij de ander.

De zorgpremie per zorgverzekering kan flink verschillen, en een goedkope zorgverzekering uit 2021 hoeft in 2022 helemaal niet meer goedkoop te zijn. Vergelijken is ook hier aan te raden. Het kan tientallen of zelfs honderden euro's per jaar schelen.

Minder dekking voor hetzelfde geld

Bovendien lijken aanvullende pakketten soms niet duurder geworden, maar blijkt, als u beter kijkt, dat de dekking afgenomen is. Dan kunt u bijvoorbeeld nog maar 15 behandelingen fysio declareren terwijl dat het voorgaande jaar nog 20 behandelingen waren. Je betaalt dan misschien niet mee premie voor de zorgverzekering, maar je krijgt er wel veel minder voor terug.

Vergelijken zorgverzekeringen 2022

Gelukkig zijn zorgverzekeringen heel makkelijk met elkaar te vergelijken. Op de website www.zorgverzekeringsinformatie.nl vindt u een overzicht van websites waar je snel en makkelijk zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Binnen een minuut heb je bij deze vergelijkingssites voor zorgverzekeringen een globaal overzicht wat een zorgverzekering voor jouw situatie kost.

Op zorgverzekeringsinformatie.nl vind je bovendien nog veel meer informatie over zorgverzekeringen in 2022. Bijvoorbeeld over kortingen, collectiviteiten, aanvullende verzekeringen en overstappen.


Samenvatting:
Er zijn dit jaar extra veel redenen om voor 2022 van zorgverzekering te wisselen. Alle zorgverzekeringen zijn duurder geworden, maar de premiestijging verschilt enorm tussen de verschillende zorgverzekeringen 2022. Zorgverzekeringen 2022 vergelijken is dus heel belangrijk. Let daarbij ook goed op de inhoud van de aanvullende pakketten, want kan veel minder zijn terwijl de premie gelijk ik (dus een verkapte prijsverhoging). Gelukkig zijn er goede productvergelijkers voor het vergelijken van de zorgverzekering 2022. De beste sites om de zorgverzekering 2022 te vergelijken vind je hier boven gelinkt.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :