Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Zorgverzekering 2019: Is overstappen verstandig?

Zorgverzekering 2019: Is overstappen verstandig?

Het zal u niet ontgaan zijn, en anders merkt u het de komende weken wel. De korte periode dat u van zorgverzekering kunt veranderen is weer ingegaan. Tot 1 januari 2019 kunt u uw huidige zorgverzekering opzeggen.

Doet u dat niet dan zit u weer een jaar vast aan uw huidige zorgverzekering.


Maar is het verstandig om van zorgverzekering te wisselen? Of is het veel gedoe dat niets oplevert?

Zorgverzekering 2019 vergelijken

Het is altijd verstandig om de zorgverzekering even onder de loep te nemen. De prijzen, maar ook de inhoud van de zorgverzekeringen, veranderen ieder jaar, en vaak niet op een positieve manier. Via één van de Productvergelijkers Zorgverzekeringen kunt u razendsnel nagaan hoe het met uw zorgverzekering 2019 staat ten opzichte van andere zorgverzekeringen.

Waarom wisselen van zorgverzekering?

Ieder jaar worden we vanaf half november weer bedolven onder de advertenties voor zorgverzekeringen. Deze stortvloed aan reclame wekt de indruk dat u uzelf wel heel veel tekort doet als u niet van zorgverzekering wisselt. Maar is dat ook zo?

Waarom zou u wisselen van zorgverzekering? Dat is alleen interessant als de premie noemenswaardig naar beneden gaat en/of als de dekking veel beter is.

Betere dekking zorgverzekering

De dekkingen voor de basisverzekering zijn overal vergelijkbaar. Deze zijn wettelijk bepaald. Daar hoeft u niet voor te wisselen van zorgverzekering. Wel moet u even opletten of u te maken hebt met een restitutiepolis (vrije keuze van zorgaanbieder) of een naturapolis. Bij de laatste betaalt de zorgverzekeraar direct de rekening van de zorgverlener, maar krijg je alleen 100% vergoed als de verzekeraar een contract heeft met de zorgverlener (anders 75%). Bij een restitutiepolis krijgt u alle basiszorg bij iedere zorgverlener 100% vergoed maar deze basisverzekeringen zijn gemiddeld duurder.

Verder is de dekking gelijk bij een basisverzekering. Anders is het als u ook aanvullende verzekeringen of een tandartsverzekering heeft. De inhoud daarvan wordt door de zorgverzekeraar bepaald, hierin kunnen veel verschillen zitten. Dit is het vergelijken dus zeker waard.

Lagere zorgpremie

Maar de meeste mensen wisselen van zorgverzekering omdat er financieel voordeel te behalen is. Voor 2019 zijn de zorgpremies weer flink veranderd. De kosten voor een zorgverzekering 2019 zijn in alle gevallen duurder geworden, maar de prijsstijging is bij de ene zorgverzekeraar aanmerkelijk groter dan bij de ander.

De zorgpremie per zorgverzekering kan flink verschillen, en een goedkope zorgverzekering uit 2018 hoeft in 2019 helemaal niet meer goedkoop te zijn. Vergelijken is ook hier aan te raden. Het kan tientallen of zelfs honderden euro's per jaar schelen.

Vergelijken zorgverzekeringen 2019

Gelukkig zijn zorgverzekeringen heel makkelijk met elkaar te vergelijken. Op de website www.zorgverzekeringsinformatie.nl vindt u een overzicht van websites waar je snel en makkelijk zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Binnen een minuut heb je bij deze vergelijkingssites voor zorgverzekeringen een globaal overzicht wat een zorgverzekering voor jouw situatie kost.

Op zorgverzekeringsinformatie.nl vind je bovendien nog veel meer informatie over zorgverzekeringen in 2019. Bijvoorbeeld over kortingen, collectiviteiten, aanvullende verzekeringen en overstappen.

Zorgverzekering 2019

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2019 special voor alle tips en informatie.
Menu :