Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Zorgverzekering: Misverstand, eigen risico bij huisarts

Zorgverzekering: Misverstand, eigen risico bij huisarts

Heel veel mensen laten een bezoek aan de huisarts wel eens om financiële redenen schieten. Ze denken dat zo'n bezoek hen geld kost omdat het onder het eigen risico valt. Maar dat is een misverstand.


Bezoek huisarts gaat niet ten koste van eigen risico

Juist om te voorkomen dat mensen van benodigde zorg afzien vallen behandelingen van de huisarts niet onder het eigen risico. Deze worden dus altijd vergoed.En zo zijn er meer medische kosten waarbij het eigen risico niet van toepassing is. Denk daarbij aan verloskundige hulp en kraamzorg, of aan spoedeisende hulp bij een huisartsenpost.

Kijk voor alle uitzonderingen en meer informatie over het eigen risico bij Eigen Risico Zorgverzekering op Zorgverzekeringsinformatie.nl.


Onderwerp:
Veel mensen denken dat een bezoek aan de huisarts zelf betaald moet worden omdat de huisarts onder het eigen risico valt. Maar dit is helemaal niet het geval. Om te voorkomen dat zieke mensen zorg mijden valt de huisdokter niet onder het eigen risico. En zo zijn er meer zorgkosten die niet onder het eigen risico vallen. Hierboven vind u op Zorgverzekeringsinformatie.nl een overzicht van zorgkosten die niet ten laste van het eigen risico gaan.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :