Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Zorgverzekering: Misverstand, eigen risico bij kinderen

Zorgverzekering: Misverstand, eigen risico bij kinderen


Iedereen kent het eigen risico, en veel mensen houden daar rekening mee. Het gaat immers om veel geld (385 tot 885 euro). Maar sommige mensen houden er te veel rekening mee. Ze denken namelijk dat het eigen risico ook voor hun kinderen geldt. En dat klopt niet!

Geen eigen risico bij kinderen

Kinderen tot 18 jaar zijn namelijk vrijgesteld van het eigen risico. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd met hun ouders, en voor hen geld geen eigen risico. De basiszorg voor kinderen is dus helemaal gratis!

Zorg voor kinderen is nog belangrijker dan voor volwassenen, daarom mag een financiele oorzaak nooit een reden zijn om kinderen de basiszorg te onthouden. Daarom is deze zorg geheel gratis.

Meer vragen en onduidelijkheden over de zorgverzekering? Kijk even op Zorgverzekeringsinformatie.nl. Daar staat alles in duidelijke taal en bondig uitgelegd.


Samenvatting:
Om te voorkomen dat kinderen vanwege de kosten noodzakelijke zorg onthouden wordt is er bepaald dat medische zorg voor kinderen nooit ten laste van het eigen risico van de zorgverzekering gaat. Op Zorgverzekeringsinformatie.nl vind u hierover meer informatie plus heel veel meer handige tips en informatie betreffende de zorgverzekering. 


Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :