Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » » Zelf je huis verkopen

Zelf je huis verkopen

Een huis verkopen via een makelaar is lang niet zo vanzelfsprekend meer als het was. Als de huizencrisis iets heeft aangetoond is het wel dat ook een makelaar niet zomaar een huis verkoopt. Veel mensen zijn zich daarom gaan afvragen of ze het niet beter zelf kunnen doen.


Het inschakelen van een makelaar is namelijk ook best kostbaar. Deze vraagt al snel 2% van de koopsom, wat bij een gemiddeld woonhuis in de vele duizenden euro's loopt. En daarbij komen vaak nog extra promotiekosten.

Je kunt je dan ook voor 10 a 13 euro per maand inschrijven bij JAAP. Hierop kun je huis adverteren met teksten. foto's en zelfs video. Deze advertentie bereikt vervolgens via de websites van JAAP, Speurders, Huizenzoeker e.d. een miljoenenpubliek. Voor een luttel bedrag kun je zo je huis verkopen.

Voor het verkopen van een huis van 300.000 euro door een makelaar ben je namelijk al snel 6.000 euro aan makelaarskosten kwijt. Deze hou je mooi in je zak als je zelf je huis kunt verkopen. Maar dat niet alleen. Als je zelf actef verkoopt ben je mogelijk veel eerder je huis verkoopt dan via de vaak wat passieve werkwijze van een makelaar.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :