Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » » Financial lease bedrijfsauto. Ook voor ZZP en starter

Financial lease bedrijfsauto. Ook voor ZZP en starter

Een bedrijfsauto of bedrijfswagen aanschaffen is voor een ondernemer een grote kostenpost die vaak niet in één keer op te brengen is. Banken zijn tegenwoordig ook niet meer zo scheutig om een ondernemer een lening te verstrekken zodat hij één of meer bedrijfswagens kan aanschaffen. Financial lease is dan de oplossing. Ook voor ZZP'ers en starters.


Hier kijken we naar wat financial lease is, waarom je financial lease zou willen, en naar wat een goed bedrijf is om een financial lease overeenkomst mee aan te gaan.

Wat is financial lease?

Financial lease is een soort huurkoop. Je koopt een auto, maar betaalt deze in de vorm van maandelijkse termijnen aan de leasemaatschappij. In ruil vraagt de leasemaatschappij natuurlijk wel rente. Aan het eind van de lease-periode is de auto helemaal jouw eigendom. Om de maandelijkse lasten laag te houden kun je er voor kiezen aan het begin of eind van de maand een extra bedrag te betalen.


Voordelen financial lease

Maar waarom zou aan financial lease doen? Door de rente is het aankoopbedrag immers hoger dan als je de auto meteen met eigen geld helemaal betaalt.
  • De meeste ondernemers hebben niet voldoende geld vrij beschikbaar om de hele aankoopsom van een bedrijfsauto op te hoesten. En al helemaal niet als het om meerdere bedrijfswagens gaat.
  • Bij een ZZP'er of starter is dat vaak helemaal een probleem.
  • Als je het bedrag elders moet lenen is dat ook duur. En je moet tegenwoordig maar afwachten of je tegen gunstige voorwaarden een lening krijgt.
  • Je weet na het aangaan van de lease-overeenkomst meteen waar je aan toe bent, met een vaste rente en vaste maandlasten. Zonder verrassingen.
  • In tegenstelling tot een lening is een financial lease snel en makkelijk aan te vragen. Het kan in een dag rond zijn.
  • BTW wordt maandelijks verrekend in plaats van in één keer bij aanschaf.

Maar wat kost financial lease?

Wij adviseren MS Financial Lease. Kijk op hun website voor alle informatie en prijzen.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :