Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » » Tros Radar: Autofinanciering

Tros Radar: Autofinanciering

Financiering van een auto is natuurlijk gewoon een lening. Daarom is het vreemd dat de autodealer niet verplicht is om u als koper bij een autofinancieringen zijn provisie te melden. Bij een gewone lening is dat namelijk wel verplicht.


Voor een autokoper is het heel belangrijk om deze provisie te weten. U kunt namelijk met de autoverkoper onderhandelen over dit bedrag en zo extra korting bedingen.

U kunt van de verkoper vragen een deel van zijn provisie als korting aan u te geven. Zo niet dan kunt de auto immers ook bij een andere dealer kopen. De verkoper zal het waarschijnlijk niet zo ver laten komen. Niet alleen wil hij graag de auto verkopen. Ook de provisie voor de autofinanciering is voor hem heel aantrekkelijk.


Een rekenvoorbeeld leert dat iemand die 20.000 euro financiert tegen een rentepercentage van 11,9% en pas na een jaar betaald, 2.380 euro meer betaald voor zijn auto dan dat hij alles meteen met eigen geld betaald.

Tros Radar maakte een interessant item over autofinanciering waarin dit rekenvoorbeeld gebruikt wordt. Hier kunt u de televisieuitzending met dit item bekijken.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :