Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » » Lichamelijke of geestelijke schade? 5 jaar gratis te verhalen.

Lichamelijke of geestelijke schade? 5 jaar gratis te verhalen.


Veel mensen die een ongeluk krijgen door toedoen van een ander lopen daar schade bij op. Vaak laten ze het er bij zitten, maar deze schade is vrij eenvoudig en gratis te verhalen op de schuldige. Dit kan zelfs met terugwerkende kracht tot vijf jaar terug.

Indien u slachtoffer bent geworden van een misdrijf of ongeval, maar ook schade hebt opgelopen door een (arbeids)conflict, kunt u gratis uw zaak door een (letselschade)advocaat laten onderzoeken om mogelijke schade (alsnog) vergoed te krijgen.

De naam letselschade doet vermoeden dat het alleen om lichamelijk schade gaat, maar letselschade kan ook geestelijk zijn. Zo vallen bijvoorbeeld ook arbeidsconflicten onder letselschade, evenals smartengeld, inkomensschade, misgelopen inkomsten, zaakschade, pensioencompensatie, schade uit misdrijven of medische fouten.

Smartegeld

Ook immateriële schade valt onder letselschade. Dit is een vergoeding voor smart die je hebt geleden of die je nog te lijden gaat krijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan pijn, maar ook ergernis, verdriet, gemis aan levensvreugde en de geestelijke pijn door lichamelijk letsel. Smartengeld is een lastig te bepalen omdat immateriële schade moeilijk in geld uit te drukken is. Er is inmiddels echter veel jurisprudentie ontwikkeld. Een letselschade expert kan u daardoor goed informeren over de mogelijkheden.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :