Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » » Uitverkoop en opruiming kleding

Uitverkoop en opruiming kleding

Nooit eerder is de uitverkoop zo vroeg begonnen als dit jaar. De winkels hebben zodanig te kampen met teruglopende verkopen dat ze met hun voorraden dreigen te blijven zitten. Een opruiming is hun enige kans om een financiële ramp te voorkomen.


Voor de winkeliers is dit bijzonder zuur, maar de consumenten varen er wel bij. In de uitverkoop / opruiming kunnen ze de mooiste kleding, schoenen en andere producten kopen met vele tientallen procenten korting.

Kijk in het overzicht acties van kledingwinkels om te zien hoeveel kledingwinkels en schoenenwinkels er al uitverkoop of opruiming houden. Deze sale acties hebben de winkels niet alleen nodig om niet met hun voorraden te blijven zitten, maar de verkopen zijn ook noodzakelijk om de voorraden voor het nieuwe seizoen aan te schaffen.

Het probleem is niet nieuw. De winkels hebben al enkele jaren te kampen met teruglopende verkopen. Maar niet eerder was dat zo goed aan de opruiming te merken.

Webwinkels in kleding hebben minder met deze problemen te kampen dan de gewone winkels. Online werd de omzet in 2012 namelijk nog met 15,8 procent verhoogd terwijl de fysieke winkels 2,8 procent van hun omzet verloren. Een enorm verschil. Toch gaan de online winkels mee in de opruimingsacties en uitverkoop om zichzelf niet uit de markt te prijzen. En veel online winkels worden gerund door een fysieke winkel, denk maar aan C&A, Shoeby, Men at Work enz. In het bovengenoemde overzicht met uitverkoop en opruiming acties kun je zien welke winkels allemaal aan het stunten zijn.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :