Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Zorgverzekering 2018. Is overstappen verstandig?

Zorgverzekering 2018. Is overstappen verstandig?


Het zal je niet ontgaan zijn, en anders merk je het de komende weken wel. De korte periode dat je van zorgverzekering veranderen is weer ingegaan. Tot 1 januari 2018 kunt u uw huidige zorgverzekering opzeggen om van zorgverzekeraar te wisselen. Doet u dat niet dan zit u weer een jaar vast aan uw huidige zorgverzekering.

Maar is het verstandig om van zorgverzekering te wisselen? Of is het veel gedoe dat niets oplevert?

Zorgverzekering 2018 vergelijken

Het is altijd verstandig om de zorgverzekering even onder de loep te nemen. De prijzen, maar ook de inhoud van de zorgverzekeringen, veranderen ieder jaar. Via één van de Productvergelijkers Zorgverzekeringen kunt u razendsnel nagaan hoe het met uw zorgverzekering 2018 staat ten opzichte van andere zorgverzekeringen.

Waarom wisselen van zorgverzekering?

Ieder jaar worden we vanaf half november weer bedolven onder de advertenties voor zorgverzekeringen. Deze stortvloed aan reclame wekt de indruk dat u uzelf wel heel veel tekort doet als u niet van zorgverzekering wisselt. Maar is dat ook zo?

Waarom zou u wisselen van zorgverzekering? Dat is alleen interessant als de premie (ten opzichte van het aanbod van uw huidige verzekeraar) noemenswaardig naar beneden gaat en/of als de dekking veel beter is.

Betere dekking zorgverzekering

De dekkingen voor de basisverzekering zijn overal vergelijkbaar. Deze zijn wettelijk bepaald. Daar hoeft u niet voor te wisselen van zorgverzekering. Anders is het als u ook aanvullende verzekeringen of een tandartsverzekering heeft. De inhoud daarvan wordt door de zorgverzekeraar bepaald, hierin kunnen veel verschillen zitten. Dit is het vergelijken dus zeker waard.

Lagere zorgpremie

Maar de meeste mensen wisselen van zorgverzekering omdat er financieel voordeel te behalen is. In 2018 zijn de zorgpremies flink veranderd. De kosten voor een zorgverzekering 2018 zijn over het algemeen weer flink hoger geworden ten opzichte van die van 2017, maar dat nadeel is bij de ene zorgverzekeraar veel groter dan bij de andere. Er zijn zelfs zorgverzekeringen die goedkoper geworden zijn.

De zorgpremie per zorgverzekering kan flink verschillen, en een goedkope zorgverzekering uit 2017 hoeft in 2018 helemaal niet meer goedkoop te zijn. Vergelijken is ook hier aan te raden. Het kan tientallen of zelfs honderden euro's per jaar schelen.

Vergelijken zorgverzekeringen 2018

Gelukkig zijn zorgverzekeringen heel makkelijk met elkaar te vergelijken. Op de website www.zorgverzekeringsinformatie.nl vind u een overzicht van websites waar u snel en makkelijk zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Binnen een minuut heeft u bij deze vergelijkingssites voor zorgverzekeringen een globaal overzicht wat een zorgverzekering voor u kost.

Op www.zorgverzekeringsinformatie.nl vind u bovendien nog veel meer informatie over zorgverzekeringen in 2018. Bijvoorbeeld over kortingen, collectiviteiten, aanvullende verzekeringen en overstappen.
Menu :