Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » » Zonnepanelen en BTW

Zonnepanelen en BTW


Wist je dat het mogelijk is de BTW die je over de aanschaf van je zonnepanelen betaalt (zowel de installatie als de panelen zelf) van de Belastingdienst kunt terugkrijgen? Hiervoor moet je wel wat doen, maar gezien de teruggave (meestal boven de 500 euro) is het zeker de moeite waard. Hier lees je hoe je de BTW over zonnepanelen terug kunt krijgen.

Normaal krijg je de BTW die je voor de zonnepanelen betaalt niet terug. Om dit wel voor elkaar te krijgen moet je je bij de Belastingdienst als ondernemer inschrijven. Als ondernemer kun je BTW terugvragen voor de kosten die je voor je bedrijf maakt. Door van jezelf een "zelfstandig ondernemer met een elektriciteitsbedrijf" te maken kun je de BTW van de aanschaf van je zonnepanelen aftrekken.

Hoe dit allemaal in zijn werk gaat kun je lezen op de website van de ZonnepanelenConsument. Hier wordt het heel eenvoudig uitgelegd.

Het is wel handig om je meteen daarna weer ontheffing van de BTW aan te vragen. Anders moet je ieder jaar opgeven hoeveel stroom je aan het energiebedrijf levert via je zonnepanelen. Doordat de BTW hierover dusdanig laag is dat hij onder de drempel van de Kleine Ondernemers Regeling valt kun je gewoon ontheffing vragen (mits je geen andere inkomsten als ondernemer hebt). Je hoeft dan na het jaar van de aanschaf van de zonnepanelen geen BTW-aangifte meer te doen.

Lees op de ZonnepanelenConsument alle over zonnepanelen en het terugkrijgen van de BTW. 

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :