Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Budget autoverzekeringen. Alles heeft zijn prijs

Budget autoverzekeringen. Alles heeft zijn prijs


Diverse autoverzekeraars bieden naast hun gewone autoverzekering ook een budget-variant aan. Maar natuurlijk kunt u van een budget verzekering niet dezelfde dekking verwachten als van een gewone verzekering. Waar zitten de verschillen? En hoe goed in een budget autoverzekering?

De budget autoverzekering is er als WA verzekering en als (beperkte) All-Risk verzekering. De beparing op de WA verzekering bedraagt 15 tot 30 euro per jaar. Dat is te weinig om deze verzekering interessant te noemen. De beperkingen ten opzichte van een gewone WA verzekering zijn dit geringe bedrag niet waard.

Anders ligt het bij een budget All-Risk autoverzekering. Hierbij bespaar je zo'n 65 a 130 euro, en dat is behoorlijk interessant. Vooral voor mensen waarbij een gewone All-Risk verzekering te duur is, of waarbij de auto net te weinig waard is voor een dure All-Risk verzekering.

Maar natuurlijk biedt de buget autoverzekering niet dezelfde dekking als een veel duurdere gewone verzekering. Het eigen risico is vaak hoger en daarmee is de uitkering bij schade kleiner. Ook kan de uitkering lager zijn. De AllSecure Halve Allrisk verzekering is bijvoorbeeld een hele goedkope autoverzekering, maar deze keert maar de helft van het schadebedrag uit.

Meer informatie over budget autoverzekeringen en alle andere informatie over verzekeringen is te vinden op Gratis Verzekeringsinformatie.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :