Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » » Zorgverzekering 2018 ongemerkt veel duurder

Zorgverzekering 2018 ongemerkt veel duurder


Iedereen haalt opgelucht adem. De zorgverzekering 2018 lijkt veel minder duur uit te vallen dan verwacht. Ja, LIJKT, want de prijzen van aanvullende pakketten gaan wel flink omhoog, en bovendien wordt er bij veel aanvullende verzekeringen de dekking flink verminderd.


Op de website Zorgverzekeringsinformatie.nl zijn daavan goede voorbeelden te vinden. Ze nemen daarbij de premies en dekkingen van de fysiotherapeut als voorbeeld. Dit is immers de dekking die door veel mensen het meest belangrijk wordt gevonden.

Veel minder behandelingen vergoed

En dat is schrikken. Niet alleen is bij veel aanvullende zorgverzekeringen de prijs met wel enkele euro's per maand verhoogd (dat is een paar tientjes per jaar), ook op de dekkingen is flink beknibbeld. Zo krijg je bij de Anderzorg Fysio module nog maar 6 behandelingen vergoed in plaats van 9 en is bij Avero Achmea Excellent de dekking van onbeperkt naar maximaal 40 vergoede behandelingen per jaar gegaan. Dat is toch een flink verschil als u wekelijks gaat.

Aanvullende verzekeringen duurder

Ook zijn de premies flink verhoogd. Zo kost Zilveren Kruis Aanvullend 4 Sterren in 2018 4,55 euro per maand meer, en is Delta Lloyd Top zelfs 13,03 euro per maand duurder!

Minder zorg voor meer geld

Helemaal ernstig is het als de prijs omhoog gaat en de dekking naar beneden. Zo is Interpolis Zonder Zorgen in 2018  5,30 euro per maand duurder terwijl het aantal vergoede behandelingen fysiotherapie daalt van 27 naar 20. En dan hebben we het alleen nog maar over fysiotherapie.

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden op bovenstaande site te vinden.

Vooral de veranderingen in dekkingen zijn gevaarlijk omdat de meeste mensen dat pas merken als ze fysiotherapie nodig hebben. De dekking blijkt dan ineens een stuk lager dan een jaar eerder.

Doe daarom altijd even een vergelijk zorgverzekeringen (kost een paar minuten) om te zien welke zorgverzekeringen bij uw wensen het beste en goedkoopste zijn.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :