Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Gegoochel met kortingen zorgverzekeringen

Gegoochel met kortingen zorgverzekeringen


10% korting op een zorgverzekering. Dat klinkt heel interessant, maar kijk uit aanbieders van zorgverzekeringen goochelen enorm met kortingen op hun verzekeringen. Daardoor lijkt de korting veel hoger dan hij werkelijk is.

De truc die veel zorgverzekeraars is als volgt. Bij het afsluiten van hun zorgverzekering krijgt iedereen al meteen een korting. Laten we zeggen 4%. Deze korting wordt voor het gemak al meegenomen in de prijzen waarmee ze met hun zorgverzekering adverteren. Iedereen krijgt de korting immers, en anders zal de zorgverzekeraar zich uit de markt prijzen.

Maar wat is dan het nut van die korting?

Deze korting heeft maar één nut, en dat is er voor zorgen dat de echte kortingen die u krijgt hoger lijken te zijn dan daadwerkelijk het geval is. Een voorbeeld: Omdat u bij een bepaalde werkgever werkt of lid bent van een bepaalde vereniging kunt u 5% korting krijgen. Dat klinkt heel interessant.

Maar met de wetenschap dat u anders zeker 4% korting had gekregen is de aanbiedingen ineens veel minder spectaculair. De korting die u echt krijgt bedraagt immers maar 5-4= 1 procent.

Om de onduidelijkheid op dit punt te verminderen heeft de overheid besloten dan vanaf 2020 de korting op de basisverzekering nog maar maximaal 5% mag zijn. Hierdoor worden de verschillen tussen wel of niet een bepaalde zorgverzekering met een collectieve korting via de werkgever en een andere zorgverzekering minder groot. In de toekomst (waarschijnlijk vanaf 2023) gaat de collectieve zorgverzekering door een wettelijke regeling helemaal verdwijnen.

Duidelijkheid in zorgverzekeringen 

Bovenstaand soort trucs komt veelvuldig voor bij zorgverzekeringen. Staar u dus niet blind op kortingen bij zorgverzekeringen. Wie op de site van een zorgverzekeraar kijkt duizelt het al snel van de kortingen, collectiviteiten en bedragen.

Voor een duidelijk beeld van de prijzen van zorgverzekeringen kunt u het beste gebruik maken van de beste websites om zorgverzekeringen te vergelijken. En u dan alleen richten op de uiteindelijke maandpremie en de dekking de u daarvoor krijgt. Of het uiteindelijke bedrag wordt bereikt door een lage maandpremie of een hoge "korting" is daarbij totaal niet belangrijk.


Samenvatting:
Zorgverzekeraars goochelen erg met kortingen op de zorgverzekering. Bijvoorbeeld door korting op de zorgverzekering te geven die helemaal geen korting is omdat iedereen die korting krijgt. Wij adviseren u dan ook om op één van de hierboven gelinkte pagina's een vergelijk zorgverzekering te doen. Dan krijgt u alleen de "kale"bedragen te zien. Het eindbedrag waarbij het niet uitmaakt of deze door korting verkregen is of dat het gewoon een goedkope zorgverzekering betreft.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :