Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Gegoochel met kortingen zorgverzekeringen

Gegoochel met kortingen zorgverzekeringen


10% korting op een zorgverzekering. Dat klinkt heel interessant, maar kijk uit aanbieders van zorgverzekeringen goochelen enorm met kortingen op hun verzekeringen. Daardoor lijkt de korting veel hoger dan hij werkelijk is.

De truc die veel zorgverzekeraars is als volgt. Bij het afsluiten van hun zorgverzekering krijgt iedereen al meteen een korting. Laten we zeggen 5%. Deze korting wordt voor het gemak al meegenomen in de prijzen waarmee ze met hun zorgverzekering adverteren. Iedereen krijgt de korting immers, en anders zal de zorgverzekeraar zich uit de markt prijzen.

Maar wat is dan het nut van die korting?

Deze korting heeft maar één nut, en dat is er voor zorgen dat de echte kortingen die u krijgt hoger lijken te zijn dan daadwerkelijk het geval is. Een voorbeeld: Omdat u bij een bepaalde werkgever werkt of lid bent van een bepaalde vereniging kunt u 8% korting krijgen. Dat klinkt heel interessant.

Maar met de wetenschap dat u anders zeker 5% korting had gekregen is de aanbiedingen ineens veel minder spectaculair. De korting die u echt krijgt bedraagt immers maar 8-5= 3 procent.

Duidelijkheid in zorgverzekeringen 

Dit soort trucs komt veelvuldig voor bij zorgverzekeringen. Staar u dus niet blind op kortingen bij zorgverzekeringen. Wie op de site van een zorgverzekeraar kijkt duizelt het al snel van de kortingen, collectiviteiten en bedragen.

Voor een duidelijk beeld van de prijzen van zorgverzekeringen kunt u het beste gebruik maken van de beste websites om zorgverzekeringen te vergelijken. En u dan alleen richten op de uiteindelijke maandpremie en de dekking de u daarvoor krijgt. Of het uiteindelijke bedrag wordt bereikt door een lage maandpremie of een hoge "korting" is daarbij totaal niet belangrijk.

Zorgverzekering 2019

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2019 special voor alle tips en informatie.
Menu :