Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Misverstand zorgverzekering: Niet worden geaccepteerd

Misverstand zorgverzekering: Niet worden geaccepteerdVeel mensen zijn huiverig om te wisselen van zorgverzekering omdat ze bang zijn geweigerd te worden. Maar die kans is niet groot, en bij de basisverzekering zelfs helemaal afwezig.

Voor wat betreft de basisverzekering heeft de zorgverzekeraar acceptatieplicht. Hij MOET je als klant accepteren. Een 65 plusser die een zorgverzekering voor jongeren wil? Wettelijk gezien geen probleem, de jongerenverzekering moet de senior accepteren, met dezelfde rechten en plichten als tieners en twintigers.

Voor de aanvullende verzekeringen (waaronder ook de tandartsverzekering) gelden heel andere regels. Hier heeft de zorgverzekeraar het recht iemand te weigeren, of meer te laten betalen voor de zorgverzekering (bijvoorbeeld in het geval van de senior die een goedkope jongerenverzekering wil afsluiten).

Soms moet je bij een zorgverzekering een gezondheidsverklaring invullen (meestal bij de duurdere uitgebreidere verzekeringen), maar dit wil niet zeggen dat je dan geweigerd wordt als je wat mankeert. Vaak is dit vooral informatief voor de zorgverzekeraar. Een zorgverzekeraar krijg een vergoeding voor iedere chronische patiënt van de overheid, dus het extra risico hoeft geen belemmering te zijn.

Tip: Ben je op zoek naar een goede zorgverzekering voor zo weinig mogelijk geld? Kijk dan eens op Zorgverzekeringsinformatie.nl. Deze website geeft alle informatie over zorgverzekeringen op een heel bondige en duidelijke manier. Voor iedereen begrijpelijk, en met veel handige tips.

Zorgverzekering 2019

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2019 special voor alle tips en informatie.
Menu :