Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » » Is een aankopende makelaar nodig?

Is een aankopende makelaar nodig?


Nog niet zo lang geleden was het heel gebruikelijk dat je zelf de onderhandelingen voerde als u een huis kocht. Maar tegenwoordig wordt er de indruk gewekt dat u niet zonder aankopende makelaar kan. Tenminste... het zijn vooral de makelaars en andere belanghebbende die die mening zijn toegedaan.

Het nadeel van een aankopende makelaar is dat deze duizenden euro's voor zijn diensten vraagt. Dat bedrag kan de aankopende makelaar zelf terug verdienen door minimaal dat bedrag van de verkoopprijs af te krijgen (natuurlijk alleen mits u dat zelf niet voor elkaar had gekregen).

Maar de aankopende makelaar doet meer voor zijn royale vergoeding. Hij helpt bij het zoeken naar een geschikte woning, begeleidt u bij de bezichtigingen, helpt de waarde van de woning in te schatten en staat u natuurlijk bij als de onderhandelingen gevoerd moeten worden.

Hoe sterk de aankopende makelaar zijn best doet hangt natuurlijk helemaal van de makelaar zelf af. En kijk uit als de makelaar alleen betaald wordt bij de aankoop van een huis (bijvoorbeeld in de vorm van een aankooppercentage van de koopsom). De aankopend emakelaar heeft er dan namelijk wel heel veel belang bij dat u een huis koopt.

Het inschakelen van een aankopend makelaar kan dus verstandig zijn mits u vertrouwen heeft in die makelaar.

Goede onafhankelijke informatie over de rol van de aankopende makelaar kunt u vinden op de website Gratis Hypotheekhulp.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :