Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » » Wisselen van energieleverancier. Heel rendabel.

Wisselen van energieleverancier. Heel rendabel.


Afgelopen jaar zijn 1,8 miljoen gezinnen van energieleverancier gewisseld. Dat is niet verwonderlijk. Wisselen van energieleverancier van stroom en gas levert een gemiddeld Nederlands gezin een besparing van honderden euro's op. De besparing kan zelfs wel richting de 700 euro oplopen. Dan bent u dus een dief van je eigen portemonnee als u niet af en toe even kijkt wat er te besparen valt.

Want kijken wat u aan energiekosten kunt besparen is een minuutje werk. Daar zijn websites voor. Daarop hoeft u alleen aan te geven wat je postcode is en wat je ongeveer aan energie verbruikt. vervolgens krijgt u een lijstje van energieaanbieders en hun prijzen zoals deze voor u gelden. De goedkoopste energieaanbieder bovenaan.

De prijzen van energie zijn heel overzichtelijk. En de verder maakt het niets uit voor welke energieaanbieder je kiest. Wisselen van energieleverancier is heel veilig omdat je in de praktijk altijd dezelfde energie krijgt aangeleverd door hetzelfde bedrijf. De echte aanbieder is namelijk de netwerkbeheerder en dat is een monopolist. Er is er maar één per dorp, stad of wijk. Ook de energie (gas of stroom) die deze leverancier levert is altijd dezelfde. Zelfs als je voor groene stroom kiest krijg je dezelfde elektriciteit dan als je voor grijs kiest. De aanbieder verplicht zich bij afname van groene stroom alleen om een bepaald deel van het totale energieaanbod groen op te wekken.

Wisselen van energieleverancier is dus niets anders dan kiezen voor een ander bedrijf dat u de rekening stuurt. En kiezen voor een andere prijs. Dus wat belet u om niet gewoon voor de goedkoopste te kiezen?

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :