Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » » Huizen met particuliere erfpacht onverkoopbaar

Huizen met particuliere erfpacht onverkoopbaar


Banken zijn er niet happig op hypotheken te verstrekken aan mensen die een huis willen kopen dat op grond staat die in particuliere erfpacht is. Het gevolg is dat de eigenaar van dit huis zijn woning bijna niet kan verkopen. Een oneerlijke situatie, want voor de bankcrisis deed geen hypotheekverstrekker daar moeilijk over.

De huidige bezitter van een huis met particuliere erfpacht zit dus met een vrijwel onverkoopbaar huis, en wordt als het ware in zijn eigen woning gegijzeld door de banken.

De banken vrezen dat de grond waarop de huizen staat in handen is van dubieuze huisjesmelkers. Maar onderzoek naar deze erfverpachters wijst uit dat hij vrijwel allemaal nette bedrijven zijn die niets kwaads in de zin hebben. Erfverpachters zijn vaak natuurbeschermingsorganisaties, universiteiten, kerken en verenigingen van eigenaren. Het is zelfs zo dat je vaak een huis met erfpachtgrond van deze organisaties kunt hebben dan dat je te maken hebt met gemeentelijke erfpacht.


De banken ondernemen weinig tot niets om tot een oplossing komen. De huisbezitter van een huis met particuliere erfpacht is de dupe.

Tros Radar maakte een interessant item over dit probleem. De televisieuitzending met dit item is hier te bekijken.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :