Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » , » Kun je echt geld besparen via consumentencollectieven?

Kun je echt geld besparen via consumentencollectieven?


Het is mogelijk om geld te besparen op vaste lasten als de kosten van energie, verzekeringen, benzine, internet en telefonie. Dat kan via zogenaamde consumentencollectieven. Dit zijn organisaties die namens een groot aantal consumenten gaan onderhandelen met leveranciers van deze diensten en voor hen hoge kortingen bedingen.

Deelname aan zo'n collectief is heel eenvoudig en bovendien gratis. Deelnemen kan op twee manieren. Er zijn consumentencollectieven waar je je eerst inschrijft en dan wacht met wat voor aanbiedingen ze komen. Als deze interessant zijn ga je er dan op in. Is een aanbieding niet interessant, dan doe je er gewoon niets mee.

Andere collectieven hebben al een groot aantal deelnemers en hebben al prijsafspraken staan met aanbieders. Hier kun je je aanmelden (ook hier gratis) als je interesse hebt in de korting die ze aanbieden. Lijkt het aanbod je niets, dan doe je gewoon niet mee aan dit consumentencollectief.

Op deze consumentencollectieven is weinig tot niets aan te merken. Hun aanbod is meestal heel duidelijk. Je kan dan bijvoorbeeld 10% korting krijgen op een verzekering. Je kunt dan eenvoudig zelf bepalen of overstappen naar deze verzekering voor jou interessant is. De initiatiefnemers van het consumentencollectief willen er natuurlijk ook geld aan verdienen, maar deze krijgen hun inkomsten direct van de aanbieder die ze een bepaalt bedrag per nieuwe klant betaald. Jij als consument hoeft dus geen geld te betalen.

De initiatiefnemers willen graag dat je een dienst bij hen afneemt, dus zullen je wel proberen te overtuigen, maar als als u zelf logisch nadenkt en aanbod met uw huidige kosten vergelijkt kunt u via consumentencollectieven veel geld besparen.

Kijk hier voor de beste consumentencollectieven

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :