Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » » Uw huis verhuren conform de Leegstandswet

Uw huis verhuren conform de Leegstandswet

De woningmarkt zit op slot. Huizen zijn lastig te verkopen. Dat kan en groot probleem zijn in geval van echtscheiding of een noodzakelijke verhuizing.


Gelukkig biedt de Leegstandswet een goede regeling om tijdelijk uw huis te verhuren. En uw woonhuis verhuren gaat tegenwoordig erg makkelijk.

Via 123wonen kunt u namelijk uw huis laten verhuren. Zo ontvangt u maandelijks een vergoeding waarbij u uw hypotheek kunt voldoen, Geen dubbele lasten dus. En 123wonen zorgt er voor dat uw huis alleen aan gescreende huurkandidaten wordt verhuurd.

De Leegstandswet

Dankzij de Leegstandwet kunt u uw huis verkopen zonder dat u het risico loopt de verhuurder niet meer de deur uit te krijgen. Bij verhuren volgens de Leegstandswet wordt tussen huurder en verhuurder een huurtermijn afgesproken en voor het einde van het huurcontract moet de verhuurder de woning verlaten hebben. Zodoende kunt u veilig uw woning verhuren en een eventuele koper van de woning een lege oplevering garanderen op een bepaalde datum.

Wanneer kunt u uw huis verhuren volgens de Leegstandswet?

U kunt tegenwoordig gebruik maken van de Leegstandswet als u huis niet tegen een redelijke prijs kunt verkopen en als u door de dubbele woonlasten in de problemen dreigt te komen. Hiertoe is door de problemen op de woningmarkt besloten. Ook is de Leegstandswet dusdanig aangepast dat de verhuurder zelf de verhuurprijs mag bepalen en dat gemeenten geen extra eisen mogen stellen.

Vereisten Leegstandswet

Voor de tijdelijke verhuur moet de gemeente een vergunning geven. Ook moet u uw hypotheekverstrekker toestemming vragen. Deze ligt echter normaal gesproken niet dwars omdat verhuur ook voor de hypotheekverstrekker een voordeel is. Dit voorkomt immers dat de huiseigenaar in financiele problemen komt.

123wonen kan u adviseren en helpen bij de verhuur van uw huis.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :