Gratis online hulp bij financiële zaken

Home » » Huisdierverzekering voor een oudere hond of kat

Huisdierverzekering voor een oudere hond of kat


Een operatie of andere medische ingreep of medische behandeling is bij een huisdier vaak een kostbare zaak. Daarom sluiten mensen steeds vaker een verzekering voor hun hond of kat af. Zo'n huisdierverzekering is voor een jonge hond of kat geen probleem, maar een oude hond of een oude kat wordt niet altijd door de verzekering geaccepteerd.


Let daar op als je je huisdier wilt verzekeren. Bij de Inshared huisdierverzekering is de maximale leeftijd bijvoorbeeld 4 jaar. We hebben het dan wel over een acceptatie. Als de hond of kat ouder wordt terwijl de verzekering al loopt is er niets aan de hand.

Bij de OHRA huisdierenverzekering ligt de leeftijdgrens hoger. Hier is 7 jaar de maximale leeftijd. En ook hier blijft een hond of kat als hij ouder wordt natuurlijk gewoon verzekerd.

Wachttijd voor nieuwe klanten

Deze leeftijdlimieten zijn natuurlijk gesteld om te voorkomen dat mensen hun hond of kat pas verzekeren als het een oud en gebrekkig beestje wordt. Om een soortgelijke reden hanteren veel huisdierverzekeringen een wachttijd van een maand. Dit betekent dat je de eerste maand na het afsluiten van de huisdierverzekering geen zorgkosten voor het huisdier kunt declareren. Dit is gedaan om te voorkomen dat mensen de verzekering pas afsluiten als hun hond of kat naar de dierenarts gaat.

Mocht er in de eerste maand na het afsluiten van de huisdierverzekering een ongeval plaatsvinden met uw hond of kat. Dan worden deze kosten wel gewoon vergoed. Dit zijn onverwachte gebeurtenissen die niet onder de wachttijd vallen.

Kijk bij bovenstaande goede huisdierverzekeringen voor meer informatie en premies.

Zorgverzekering 2023

Het is weer zorgverzekeringen tijd. Kijk bij onze zorgverzekering 2023 special voor alle tips en informatie.

Menu :